رئیس جمهور چچن

ساخت وبلاگ

#چچن
رییس جمهور چچن درجه سرتیپی دریافت کرد

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” رمضان احمدویچ قدیروف درصفحه شخصی خود از دریافت درجه سرتیپ از فدراسیون روسیه خبر داد.

وی افزود: ولادمیر پوتین رییس جمهور فدراسیون روسیه طی تماس تلفنی با وی حکم درجه نظامیش را خوانده است.
وی پسر احمد قدیروف رییس جمهور سابق جمهوری خودمختار چچن است و از سال ۲۰۰۷ تاکنون قدرت این جمهوری در دست اوست.

رییس جمهور کنونی چچن، یگانی نظامی تحت عنوان قدیروفسکی در اختیار دارد و پیش از توافق پدرش با روسها از استقلال طلبان چچنی بود. یگان قدیروفسکی از جمله نیروهایی است که بنا به دستور پوتین در مقابل مسلحین چچنی حاضر در ادلب دست به عملیات نظامی می‌زند.

وی پیرو مذهب تصوف قادریه(اهل تسنن) است که ۱۲ فرزند دارد و تمایل به حجاب، قوانین اسلامی را آشکارا بیان کرده اما به شدت تابع نظرات روسای جمهور فدراسیون روسیه است.

چچن با مرکزیت گروزنی و چاههای نفت یکی از مناطق خودمختار فدراسیون روسیه در قفقاز شمالی است و با گرجستان مرزهای مشترک دارد.

پیش از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی خودگردانی منطقه چچن و اینگوش(نام دو قوم قفقاز) در قالب جمهوری شوروی روسیه به رسمیت شناخته شد. همزمان با فروپاشی و اعلام استقلال ۱۵ جمهوری از اتحاد جماهیر شوروی سابق، چچنها نیز راه جدایی را در پیش گرفتند و جوهر دودایف به عنوان رییس جمهور این جمهوری مسلمان نشین کار خود را آغاز کرد.

جمهوری آذربایجان این جمهوری را به رسمیت شناخت و در ازای روابط سیاسی و اقتصادی از حضور نظامی گردانهای نظامی چچن در جنگ قره باغ سود برد.

بوریس یلتسین رییس جمهور روسیه گزینه جنگ یا ترک استقلال را پیش کشید و با پافشاری ژنرال دودایف بر استقلال، جنگهای چچن آغاز شد. اینگوشها به محض حمله نظامی روسیه راه خود را جدا کردند و این جمهوری پس از تهاجم تنها با نام چچن نام گرفت. طی جنگ نخست روسها با قبول تلفات سنگین در حومه گروزنی تن به آتش بس و گفتگوهای صلح دادند.
دومین جنگ با مرگ دودایف در حمله هوایی روسها به شکست و عقب نشینی استقلال طلبان از گروزنی و جنگهای چریکی به رهبری اصلان مصقداف منجر شد. سرانجامِ این عقب نشینی، مرگ رهبر چچنها به دست نیروهای ویژه روسیه، آوارگی دهها هزار تن و تشکیل اردوگاه پناه جویان دره پانکیسی گرجستان بوده است.

حمایت مالی و تسلیحاتی کشورهای اسلامی از جمله ایران و عربستان از چچنها در دو جنگ خونین خشم روسها را برانگیخت. حضور مزدوران چچنی در ارتش گرجستان، ترکیب نیروهای القاعده و داعش حاصل همین جنگها است.

مردم چچن پیش از این در زمانی که دولت ایران کنترل خود بر منطقه قفقاز را از دست داد همواره در حال مبارزه علیه تزارها بودند و حکومتی مستقل را با همکاری لزگیها بنا کردند که پیش از جنگ جهانی اول به دلیل محاصره و قحطی از میان رفت.
چچنها مردمانی هستند که به دستور استالین از قفقاز در غرب دریای کاسپین به قزاقستان در شرق این دریا تبعید شدند. دلیل این تبعید سرسختی بر سر اعتقادات مذهبی و دایر کردن مساجد بود. پانصد هزار مسلمان این منطقه پس از مرگ استالین دوباره به زادگاه خود بازگشتند.

چچن هنوز هم آبستن حوادث بسیاری است و رییس جمهور ۴۲ ساله میداند که اداره این منطقه آسان نخواهد بود.
@iswnews
 

پیوند شهدا باحجاب اسلامی...
ما را در سایت پیوند شهدا باحجاب اسلامی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 3hejabeslami78d بازدید : 140 تاريخ : يکشنبه 14 دی 1399 ساعت: 15:56